-Sabiha TATLIYER

Geçtiğimiz aylarda asgari seviyenin altına inen Kızılay’ın kan stokları, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden kritik seviyeye inme riski taşıyor. Havaların ısınması nedeniyle vatandaşların kan bağışına çok ilgi göstermemesi stokların erimesine neden oluyor. Alanya’da da kan stok seviyesinin yüzde 40 oranlarına düştüğünü belirten Kızılay Alanya Şube Başkanı Mehmet Dikici, Alanya halkına kan bağışı çağrısında bulundu.

DİKİCİ ÇAĞRIDA BULUNDU

Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi Alanya Şoförler Odası’nın 2.’sini düzenlediği aşure günü etkinliği gerçekleştirildi

Dikici stoklarla hakkında güncel açıklamalarda bulunarak, “Kan bağışlarında normalde günlük 50 bağıştan aşağı olduğu zaman stoklar için yeterince biriktirme yapamamış oluyoruz. Dolayısıyla şu anda stoklar yüzde 40’a düşmüş durumda. Ama Avsallar gibi beldelerde olduğu zaman bağışlara biraz daha katılım sağlanıyor. Dolayısı ile vatandaşlarımızı kan bağışı için hayat kurtarmak için davet ediyoruz, çağrıda bulunuyoruz” sözlerine yer verdi.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek