İYİ Parti Alanya'da aşure etkinliği İYİ Parti Alanya'da aşure etkinliği

-Fatma Bedia Uyar
Millet İttifakı Alanya ilçe başkanları 6. Kez toplandı. Toplantıda 14 Mayıs seçimleri taksi şoförleri, KPSS ve depremzedelere ücretsiz konut verilmesi görüşüldü. Depremzedelere verilecek konutlar hakkında açıklama yapan Hüseyin Sarıca ,” Depremde her şeyini kaybetmiş insanları borçlandırıp ondan bir kazanç elde etme yoluna gitme insafsızlıktır” ifadelerine yer verdi.
‘SİYASİ PARTİLER DÜŞMAN DEĞİLDİR’
Toplantı hakkında açıklamada bulunan Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca siyasi partileri ve 14 Mayıs seçimlerine dikkati çekti. Sarıca,” Bugün Millet İttifakı’nın ilce başkanları olarak 6’ncı toplantımızı Saadet Partimizin ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Değerli ilçe başkanlarım değerli basın mensupları bugün yapacağımız toplantımızın ühayırlara vesile olmasını ücenab-ı haktan niyaz ederim. Zor bir dönemden geçiyoruz. İnşallah tarihte ciddi bir değişikliğe vesile olacak bir dönemden geçiyoruz. Bu seçim adeta hak yiyenler üile hakkı yenilenler arasında olan bir seçim olacaktır. Karşımızdaki güç üne kadar ügerilimi üarttırmaya çalışsa da Millet İttifakı olarak bizler temiz siyaset ahlâklı üsiyaset yapmaya devam edeceğiz. 15 Mayıs sabahı üsadece cumhurbaşkanı değişmeyecek üayni zamanda ülkemiz üyeni bir sabaha uyanacak. 15 Mayıs sabahı herkesi kucaklayacağız üısrarla tekrar ettik ve etmeye devam edeceğiz, siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değillerdir hasmı üdeğildirler demokrasi ortamında birbirilerinin rakipleridir” dedi.
‘İKLİM DEĞİŞECEK’
Depremzedelere ve taksi şoförlerine müjde veren Sarıca, KPSS ‘de uygulanan mülakat hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Sarıca,” Depremzede kardeşlerimize Millet İttifakı üolarak konutları ücretsiz teslim edeceğiz. Depremde her şeyini kaybetmiş üinsanları borçlandırıp ondan bir kazanç elde etme yoluna gitme insafsızlıktır, zulümdür. elbette depremin maliyeti devletin üzerine bir yük getirecektir. Ama siz israfı yolsuzluğu rüşveti önlerseniz übu ülkenin ne kadar büyük olduğunu da ügörürsünüz Millet İttifakı olarak bunu hep birlikte başaracağız inşallah. 14 mayıstan sonra Millet İttifakı olarak işimiz ükolay 1.5 yıldır 6 tane genel başkanımız üyapılacak olan icraatları ütek tek hazırladılar, ortak mutabakat metnindeki her biri birbirinden kıymetli maddeleri hayata geçirerek üyeniden büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz inşallah. Bu maddelerden iki tanesini açıklayarak sözlerimi bitiriyorum. Şoför esnafının 10 yaşın üzerindeki araçlarının yenilenmesinde ÖTV almayacağız buradan Alanyamızda ki 800ün üüzerindeki taksici şoförlerimize bu müjdeyi üşimdiden vermiş üolalım. Diğer bir madde ise malum olduğu üzere 20 yıldır personel alımında üKPSS de 90’ın üzerinde puan almana rağmen AKP veya MHP’ye üye değilsen ümülakatta seni elediler. Bu zulme bu kul hakkına üson vermek için mülakatı kaldırıyoruz. KPSS de kim yüksek puan almışsa hangi görüşten olursa olsun imtihan da yüksek puan alan ilgili kuruma yerleştirilecektir. Böylelikle insanlarımızın hakkını ügasp eden kul hakkına ügiren bu zulmü ü14 Mayıs’ta sizlerin de desteğiyle kaldıracağız üinşallah. 14 Mayıs’ta iklim değişecek inşallah” diye konuştu.

Muhabir: Bedia UYAR