Portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi C vitamini açısından oldukça zengin meyveler, kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ideal bir besin kaynağıdır. Ancak bu meyveleri doğru şekilde tüketmek gerekiyor. Aksi takdirde mide problemlerine ve kan şekerinde dalgalanmalara yol açabilir. C vitamini içeren meyveleri genellikle aç karnına yemenin daha yararlı olduğu bilinir. Fakat bu meyvelerin asidik yapıları bazı kişilerde mide problemlerine yol açabilir. Mide hassasiyetiniz veya gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarınız varsa, bu meyveleri aç karnına tüketmek mide duvarını tahriş edebilir ve hazımsızlık, şişkinlik gibi problemlere neden olabilir. Ayrıca diyabet hastaları için de bu meyvelerin kan şekerini etkileme riski vardır. Doğal şeker içermeleri nedeniyle, aç karnına tüketildiklerinde kan şekerinde ani yükselmelere yol açabilirler. Bu nedenle, C vitamini açısından zengin meyveleri tüketmenin en ideal yolu tok karnına veya öğünler arasında tüketmektir. Bu şekilde hem mide problemlerinden korunabilir hem de kan şekerinin ani yükselmelerini önleyebilirsiniz. -Haber Merkezi