Uzun süreli açlığın kan şekerinde ani düşüşlere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Yılmaz, bu durumun gün içinde verimsizliğe yol açtığını söyledi. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılması gerektiğini belirten Yılmaz, hafif bir kahvaltı veya çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tüketilmesini önerdi. Ancak, aşırı yağlı ve tuzlu yiyecekler ile hamur işlerinden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

İftar vaktinde yapılan en büyük hatalardan birinin hızlı ve aşırı miktarda yemek yemek olduğunu belirten Dr. Yılmaz, bu durumun sağlık riskleri oluşturabileceği gibi kilo alımına da zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

SIVI TÜKETİMİNİN ÖNEMİ

İftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketiminin önemine değinen Dr. Yılmaz, su ve mineral kaybının halsizlik, bulantı, baş dönmesi ve tansiyon sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Gün içinde en az 1,5-2 litre su tüketilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, ayrıca ayran, taze meyve-sebze suları, maden suyu veya komposto gibi düşük şekerli içeceklerin de tercih edilebileceğini ifade etti.

DENGELİ BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek ve bağışıklığı güçlü tutmak için yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra aralıklı ve küçük porsiyonlar halinde beslenmenin daha uygun olduğunu söyledi.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi