Borsa İstanbul'da yaşanan sert hareketlere dikkat çeken Memiş, yüksek kazanç beklentisiyle tüm birikimini piyasaya aktaran yatırımcıların ciddi risklerle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.
"EVİNİ, ARABASINI SATIP PİYASAYA GİRENLER PANİK YAŞIYOR"
İslam Memiş, kısa sürede yüksek kazanç elde etme beklentisinin yatırımcıları hatalı kararlar almaya yöneltebildiğini söyledi.
Memiş, özellikle evini veya arabasını satarak ya da acil ihtiyaçları için kullanması gereken parayla piyasaya giren yatırımcıların büyük stres yaşadığını belirterek, yatırım kararlarının kulaktan dolma bilgilerle alınmaması gerektiğini vurguladı.
Uzman isim, yatırımcıların tüm varlıklarını tek bir yatırım aracında toplamaması gerektiğini ifade ederek "sepet kültürünün" önemine dikkat çekti.
"HİÇBİR SİSTEM KISA SÜREDE ZENGİN ETMEK İÇİN KURULMADI"
Memiş, piyasalarda hızlı kazanç beklentisine karşı da uyarıda bulundu. Yatırımcıların kısa vadeli yüksek getiri vaatlerine karşı temkinli olması gerektiğini belirten Memiş, şu ifadeyi kullandı:
"Hiçbir sistem kişileri oturduğu yerden kısa sürede zengin etmek için kurulmadı."
"İÇİ BOŞ ŞİRKETLERLE BALON OLUŞTURULDU"
Piyasalardaki bazı manipülatif hareketlere de değinen Memiş, içi boş veya yüksek borçluluğa sahip şirket hisselerinin yüksek getiri beklentileriyle yatırımcılara sunulduğunu öne sürdü.
Memiş, bu tür hareketlerin ardından oluşan sert düşüşlerin yatırımcıları zarara uğrattığını savundu. Fon şirketleri ve halka arz süreçlerinin daha şeffaf ve bağımsız biçimde denetlenmesi gerektiğini de ifade etti.
MEMİŞ'TEN 2026 VE 2027 İÇİN DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRME
İslam Memiş, piyasalardaki gelişmelere ilişkin 2026 ve 2027 yılları için de değerlendirmelerde bulundu.
Memiş, 2026'nın piyasalarda manipülasyon tartışmalarının öne çıktığı bir dönem olduğunu, 2027'nin ise Türkiye ve küresel finans piyasalarında önemli değişimlerin yaşanabileceği bir yıl olacağını öngördü.
FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİNE "BEKLE-GÖR" SENARYOSU
Memiş, para politikasına ilişkin değerlendirmesinde ise yüksek petrol fiyatları, enerji piyasalarındaki gelişmeler ve jeopolitik risklere dikkat çekti.
Bu gelişmelerin Merkez Bankası'nın faiz politikası üzerinde etkili olabileceğini belirten Memiş, faiz indirimi adımlarının bir süre ertelenebileceğini ve yıl sonuna kadar "bekle-gör" yaklaşımının tercih edilebileceğini ifade etti.
Uzman isim, yatırımcıların piyasalardaki kısa vadeli hareketler yerine risklerini dağıtarak ve uzun vadeli bir strateji oluşturarak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.





