Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günlerdir yaptığı sağanak yağış uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış etkisini göstermeye başladı. Gece saatlerinde başlayan yağmur, sabahın ilk saatlerinden itibaren şiddetini artırdı.

İşe ve okula gitmek için yola çıkan vatandaşlar, sağanak yağış nedeniyle trafikte zor anlar yaşadı. Anadolu ve Avrupa yakalarında ana arterler, otoyollar ve köprü bağlantılarında araç yoğunluğu arttı.

Anadolu Yakası'nda Trafik Yüzde 89'a Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik yoğunluğu haritasına göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 78'e yükseldi.

Anadolu Yakası'nda yoğunluk yüzde 89 olarak ölçülürken, Avrupa Yakası'nda bu oran yüzde 71'e ulaştı.

Özellikle D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve köprü geçişlerinde trafik akışı önemli ölçüde yavaşladı.

D-100 ve TEM Otoyolu'nda Uzun Araç Kuyrukları

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunun Göztepe-Kozyatağı arasındaki bölümünde her iki yönde de trafik durma noktasına geldi. Maltepe-Kartal ve Pendik-Tuzla arasındaki bazı kesimlerde de yoğunluk yaşandı.

TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde Sancaktepe'den başlayan trafik Ataşehir'e kadar uzandı. Ankara istikametinde ise Ferhatpaşa ile Sultanbeyli arasında araçlar ağır ilerledi.

Şile Otoyolu'nun Üsküdar istikametinde Ihlamurkuyu mevkisinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar trafik yoğunluğu gözlendi.

Köprü Bağlantılarında Trafik Yavaşladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaşan bağlantı yollarında da yoğunluk arttı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne geçişte trafik Kozyatağı'ndan başlarken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönündeki yoğunluk Ataşehir'e kadar uzandı.

Avrupa Yakası'nda da Yoğunluk Arttı

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunun Ankara istikametinde Beylikdüzü-Bakırköy ve Zeytinburnu-Şişli arasındaki güzergâhlarda araçlar güçlükle ilerledi.

TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde ise Gaziosmanpaşa ile Kağıthane arasında trafik yoğunluğu yaşandı.

Sağanak yağış ve artan araç trafiği toplu taşımayı da etkiledi. Özellikle toplu taşıma duraklarında yolcu yoğunluğu oluştu.

İstanbul'da yağışın etkisiyle artan trafik yoğunluğu, sabah saatlerinde kent genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kaynak: Haber Merkezi