Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, mikro cerrahi alanında önemli bir başarıya imza attı. 56 yaşındaki Veysel Özdemir'in sol bacağındaki 10x15 cm'lik kemik açığı, hastanede ilk kez uygulanan mikro cerrahi yöntemle tedavi edildi. 8 saat süren operasyonla, hastanın uyluğundan alınan doku nakledilerek bacak yeniden yapılandırıldı.

Geçirdiği motosiklet kazası sonrası sol bacağında ciddi bir kemik ve doku kaybı oluşan Veysel Özdemir, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği tarafından değerlendirilen hastanın, diz altındaki büyük kemik açığı nedeniyle mikro cerrahi müdahale gerektiği belirlendi.

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Doğan liderliğindeki ekip, hastanede ilk kez gerçekleştirilen mikro cerrahi yöntemle serbest doku nakli operasyonunu başarıyla tamamladı. Yaklaşık 8 saat süren ameliyat sırasında, hastanın uyluğunun dış yüzeyinden alınan doku, bacağındaki defektif bölgeye nakledildi. Nakledilen doku, mikro cerrahi tekniklerle damar ve sinir bağlantıları yapılarak canlılığını korudu.

Op. Dr. Doğan, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, "Bu tür ameliyatlar genellikle büyük merkezlerde yapılmakta olup, bölgemizde ilk defa uygulandı. Hastamızın bacağındaki 10x15 cm'lik kemik açıklığı, ileri mikro cerrahi gerektiren bir durumdu. Başarılı geçen ameliyat sonrasında hastamızın durumu iyi, nakledilen doku canlılığını sürdürüyor" dedi.

Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler ise, hastanede ilk kez gerçekleştirilen bu operasyonun, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sağlık hizmetlerindeki gelişimini gösterdiğini belirterek, "Op. Dr. Muhammet Doğan ve ekibini bu başarılı operasyon için tebrik ediyorum. Hastamıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. -Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bülten 

Kaynak: Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bülten