Manisa'nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İzmir-İstanbul Otoyolu'na kadar ulaşan alevler nedeniyle otoyol geçici olarak trafiğe kapatılırken, yangına havadan ve karadan yoğun müdahale sürüyor.

Yangına Dakikalar İçinde Müdahale Edildi

Yangın, Akhisar ilçesine bağlı Evkafteke Mahallesi'nde saat 13.10 sıralarında çıktı. İhbarın ardından İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, saat 13.20'de ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Söndürme çalışmalarına 8 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Alevler Otoyola Ulaştı

Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangının dumanı ve alevleri İzmir-İstanbul Otoyolu'na kadar ulaştı. Görüş mesafesinin düşmesi ve güvenlik riski nedeniyle otoyol geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Yetkililer, ulaşımın yeniden normale dönebilmesi için bölgede çalışmaların sürdüğünü bildirirken, sürücülere alternatif güzergâhları kullanmaları yönünde uyarıda bulundu.

Müdahale Devam Ediyor

Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için ekiplerin bölgede yoğun mücadele yürüttüğü belirtilirken, alevlerin kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi