Günlük hayatın koşuşturması içinde taze demlenmiş bir çay yapmak vakit aldığı için hepimizin pratikliği ile vazgeçilmezi poşet çaylar oldu. Normal şartlarda içtiğimiz çayın yaprakları birçok meyve, sebze ve bitkide yer alan mikro besin polifenollerini barındırıyor. İçerisinde yer alan yüksek miktardaki tanik asit nedeniyle çayın fenolik içeriği daha fazla ortaya çıkıyor. Fenoldeki besinler anti inflamatuar ve anti kanserojen özellikleri sahip olsa dahi bu yüksek tanen seviyesi ile bağlantılı olarak dezavantaj olarak karşımıza dikiliyor.

POŞET ÇAYI SIKMAYIN

Demlenen poşet çayın içerisinde kalan sıvı da daha fazla titre edilebilir asit yer almaktadır. Bu bağlamda hepimizin sıklıkla yaptığı ve daha fazla aroma alabilmek adına kaşık ya da karıştırıcı yardımıyla poşetin içerisinde kalan o sıvıyı sıktığımızda, fazladan asidi de vücudumuza göndermiş oluyoruz. Ayrıcaacı, ekşi ve daha asitli bir çay elde etmiş oluyoruz. Hem vücudumuza zarar veriyor hem de tat alma keyfimizi azaltıyoruz. (Haber Merkezi)

Kaynak: haber merkezi