Alanya Orman İşletme Müdürlüğü, cumartesi gününden itibaren 3 gün boyunca etkili olması beklenen yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı.
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede cumartesi gününden itibaren 3 gün süreyle yüksek sıcaklık, düşük nem oranı ve kuvvetli rüzgârın etkili olacağını duyurdu. Söz konusu hava koşullarının orman yangını riskini önemli ölçüde artırdığı belirtildi.
EKİPLER 24 SAAT TEYAKKUZDA
Ormanların korunması amacıyla tüm ekiplerin 24 saat esasına göre teyakkuz halinde görev başında olduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan da duyarlılık istendi. Açıklamada, ormanlık alanlarda ve yakın çevresinde ateş yakılmaması, sönmemiş sigara izmariti ile yangına sebebiyet verebilecek atıkların doğaya bırakılmaması gerektiği vurgulandı.
ŞÜPHELİ DURUMLAR 112’YE BİLDİRİLMELİ
Vatandaşlardan, şüpheli duman, ateş ya da herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları istendi. Açıklamada, “Ormanlarımız sadece bugünümüzün değil, gelecek nesillerimizin de en değerli mirasıdır. Bu mirası korumak hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerine yer verildi.



