Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü, binlerce kişinin katıldığı etkinliklerle kutlandı. Fener alayı ve Cumhuriyet meşalesinin yakılmasıyla başlayan program, ünlü sanatçı Murat Boz’un konseriyle devam etti. Alanya’da sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Boz, bir şarkısının klibini kentte çekmek için söz verdi.

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programla başladı. Protokol üyelerinin Cumhuriyet meşalesini yakmasının ardından kutlamalara çok sayıda vatandaş katıldı.
Programa Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda Alanyalı katıldı.
Alanya Sokakları Türk Bayraklarıyla Donatıldı
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayında binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Atatürk Caddesi ve İskele Caddesi güzergâhında gerçekleştirilen yürüyüşe marşlar eşlik etti.

Cadde ve sokakların kırmızı beyaza büründüğü etkinlikte vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadı. Fener alayının ardından kutlamalar, eski belediye binasının arkasında düzenlenen Murat Boz konseriyle sürdü.
Başkan Özçelik: “Bu Meydan Hepimizin”
Konser öncesinde Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Özcan, programa katılanlara teşekkür etti.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise konuşmasında Cumhuriyet’in özgürlük, eşitlik ve gelecek kuşaklara bırakılan en önemli miraslardan biri olduğunu vurguladı.
Özçelik, meydanı çocuklar, gençler, aileler ve tüm Alanyalılarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Cumhuriyet’in 103 yıllık yolculuğuna dikkat çekti.
“Bu meydan hepimizin, bu bayram hepimizin. Cumhuriyetimizin 103’üncü yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Atatürk.”
Başkan Özçelik, Alanya’da çocukların ve gençlerin önünün açık olması için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını minnetle andı.

Murat Boz’dan Alanya’da Klip Sözü
Konser öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Murat Boz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Alanya’da sahne almaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi.

Alanya’ya ilk kez çocuk yaşlarında geldiğini anlatan sanatçı, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine dikkat çekti. Boz, bir şarkısının klibini Alanya’da çekme fikrine sıcak baktığını belirterek kentte klip çekmek için söz verdi.
Başkan Özçelik ve Murat Boz’dan 10. Yıl Marşı
Sevilen şarkılarını Alanyalılarla birlikte seslendiren Murat Boz, konser performansıyla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Konser sırasında Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, sanatçıya çiçek ve Alanya ipeği ile ipek kozasından hazırlanan Türk bayrağı tablosu hediye etti. Hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Boz, tabloyu evinin en güzel yerinde saklayacağını söyledi.

Gecenin en dikkat çekici anlarından biri ise Başkan Özçelik ile Murat Boz’un sahnede 10. Yıl Marşı’nı birlikte seslendirmesi oldu.
Binlerce kişinin Türk bayraklarıyla eşlik ettiği marşlar ve konserin ardından Alanya’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu görüntülerle sona erdi.




