Araştırmaya göre, kahve çekirdeklerinde doğal olarak bulunan cafestol ve kahweol maddeleri, kan dolaşımında kötü kolesterol (LDL) seviyelerinin yükselmesine neden olabilir. Filtreleme işlemi yetersiz olduğunda bu maddeler kahveye geçiyor ve uzun vadede kalp-damar sağlığını riske atabiliyor.
Araştırmayı yöneten Dr. David Iggman, şu ifadeleri kullandı:
"Filtreleme işlemi, kahvede kolesterolü artıran bileşenlerin varlığını belirleyen kritik bir faktördür. Ancak her kahve makinesi bu bileşenleri aynı oranda filtreleyemiyor ve bazı makineler kahveye daha fazla zarar verebiliyor."
FİLTRE KULLANIMI ÖNEMLİ
Araştırmaya göre, kağıt filtre kullanılan kahve makineleri bu zararlı molekülleri neredeyse tamamen ortadan kaldırabiliyor. Bu yüzden, kahve tüketicilerine özellikle daha iyi filtrelenmiş damlama kahve makinelerini veya kağıt filtre kullanılan yöntemleri tercih etmeleri öneriliyor.
Kolesterol seviyelerinin yüksek olması, damar tıkanıklığı, kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Özellikle Avrupa’da yetişkinlerin %50’sinden fazlasının yüksek kolesterol seviyeleriyle yaşadığı tahmin ediliyor.
Eğer kahve tüketiminiz fazlaysa, daha sağlıklı demleme yöntemlerine yönelmek kalp sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir. -Haber Merkezi