Sağlığımız için oldukça faydalı yağlar içeren kuruyemişler arasında bulunan fındık kabuğu ile de tam bir şifa deposu. Fındık kabuğundaki antioksidanlar sayesinde cildi besliyor ve cilde daha parlak ve canlı bir görünüm kazandırıyor. Fındık kabukları ciltteki iltihaplanmayı azaltıyor bu sayede de akne gibi cilt sorunlarının önüne geçiyor.

FAYDASI SAY SAY BİTMİYOR

İçini severek tükettiğimiz fındığın kabuğu da içi kadar faydalı. Fındık kabuklarını kaynatarak içtiğimizde özellikle de kış aylarında daha fazla görülen nezle ve grip ile savaşıyoruz. Fındık kabuğunun suyunu düzenli tükettiğimizde ise bağışıklık sistemimiz kevvetleniyor ve geçmeyen öksürüğümüze de şifa oluyor. Tüm bunların yanı sıra sıtma ve sara gibi hastalıklarla da mücadele etmemize yardımcı oluyor.

Uzman isim tek tek sıraladı! İşte dengeli beslenmenin sırları Uzman isim tek tek sıraladı! İşte dengeli beslenmenin sırları

NEDEN FINDIK TÜKETMELİYİZ?

Fındık, günlük tüketimi uzmanlar tarafından sık sık önerilen kuru yemiş çeşitlerinden birini oluşturuyor. Nitekim bu kabuklu yemiş, vücuda olan katkılarıyla normal beslenme düzeninden özel beslenme programlarına kadar pek çok alanda kendisine yer bulabiliyor.

ü

  • İçerdiği B1, B6, E vitaminleri ve kalsiyum, demir, çinko, potasyum, magnezyum, bakır, fosfor ve manganez mineralleri ile vücudun günlük ihtiyaç duyduğu vitamin-mineral alımına katkıda bulunuyor.

  • İçeriğindeki doymamış yağ asitleri sayesinde kardiyovasküler sistemin ideal işleyişini sürdürmeye yardımcı oluyor.

  • Sahip olduğu oleik asit ile kolesterol seviyesini dengede tutmaya yardımcı olurken, linoleik asit ile de damarların normal yapısını korumaya katkıda bulunuyor.

  • Vücuttaki temel sistemlerin olağan fonksiyonlarını korumaya yardımcı oluyor.

  • İyi bir lif kaynağı olması dolayısıyla sindirim sisteminin ideal işleyişinin sürdürülmesini destekliyor. (Haber Merkezi)

Kaynak: haber merkezi