ü

Gıda mühendisi Nurten Sırma, Çin sarımsağının tehlikelerini ATV Haber'e anlattı. Sırma, Kanada'dan gelen raporlara dikkat çekerek "Çin sarımsağında zaman zaman ağır metal, insan dışkısı kaynaklı esherishia coli ve renk ağırtıcı klorit gibi maddeler tespit edilmiş. Bu durum, yetiştirildiği toprağın yakınında kanalizasyon akıntısı olmasıyla da açıklanabilir" dedi.

Sırma, yerli sarımsağı Çin sarımsağından ayırt etmenin yollarını da açıkladı:

Uzman isim tek tek sıraladı! İşte dengeli beslenmenin sırları Uzman isim tek tek sıraladı! İşte dengeli beslenmenin sırları

Yerli sarımsağın dibi beyaz değildir, kırmızıya ve mora döner. Çin sarımsağında ise dibi daha beyaz ve diş sayısı daha azdır.

Yerli sarımsağın kendine has bir tadı ve lezzeti vardır. Çin sarımsağında ise bu tat ve lezzet hissedilmez, daha yavan bir tadı vardır.

Uzmanlar, Çin sarımsağı yerine yerli sarımsağı tercih etmemizi ve satın alırken dikkatli olmamızı öneriyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi