Uzman isim tek tek sıraladı! İşte dengeli beslenmenin sırları Uzman isim tek tek sıraladı! İşte dengeli beslenmenin sırları

Yemeklerin en sevilen elemanı soğanın en yaygın tüketim şekli kavurarak yemektir.Yağda kavrulan soğan her yemekte kullanılır. Yağda kavrulmuş soğan lezzetiyle damakları şenlendirse de sindirimi bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Yağda pişirme işlemi, soğanın içerdiği lifleri ve diğer besin maddelerini değiştirip parçalamaktadır. Bu da sindirim sisteminde sorunlara yol açabilir ve mide rahatsızlıklarına davetiye çıkarır.  Soğanı yağda kavurmanın yanma riski vardır. Yanık yağ veya yanmış soğan kanserojen etkiler gösterebilir. Uzmanların görüşlerine göre soğanı en sağlıklı şekilde yemeklerde kullanmanın yolu soğanı sebzelerin ya da etin suyu ile pişirmektir. (Haber Merkezi)

ü

Kaynak: Haber Merkezi