Uzaktan muayene hizmeti alabilmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almanız gerekiyor. Aynı gün içinde aynı hastane için sadece bir uzaktan muayene randevusu alabilirsiniz. SGK yalnızca bu muayenenin ücretini karşılar.

Uzaktan Muayenede Neler Yapılacak?

Beninize mutlaka dikkat edin! Beniniz bu şekildeyse ölümcül hastalığa yakalanmış olabilirsiniz Beninize mutlaka dikkat edin! Beniniz bu şekildeyse ölümcül hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Muayeneler uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek. Muayene sonucunda doktorlar e-reçete ile ilaç yazabilecek ve bu ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Gerekli görülmesi halinde e-rapor da düzenlenebilecek.

Kimler Faydalanabilir?

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kuruluşlarda sunulacak. Devlete ait veya vakıf üniversiteleri ile özel hastaneler bu kapsamda yer almıyor. Hasta, uzaktan muayene hizmeti almak istemezse yüz yüze muayene olmayı tercih edebilir. Teknolojiyi kullanma konusunda yetersiz olan veya teknik altyapıya erişimi bulunmayan hastalar da uzaktan muayene edilemeyecek. Uzaktan muayene öncesinde hastaların boy, kilo, bel çevresi, açlık kan şekeri ve tansiyon ölçümlerine ait sonuçları hazırlaması gerekiyor.

Uzaktan Sağlık Hizmeti Nasıl Başladı?

Koronavirüs salgını döneminde karantinadaki hastalar için başlatılan uzaktan muayene uygulaması, 2022 yılında kalıcı hale getirildi. Geçtiğimiz ay SGK’nin Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yaptığı değişiklikle, uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedelleri de SGK tarafından karşılanmaya başlandı. Uzaktan muayene, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve hasta yükünü hafifletmek için önemli bir adım olarak görülüyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi