Dünyaca tanınan sanatçı Sami Yusuf, Türkiye konserleri için hazırladığı repertuvardan yeni bir sürprizi duyurdu. Sanatçı, Türk müzik geleneğinin sevilen eserlerinden “Zahid Bizi Tan Eyleme”yi ilk kez kendi yorumuyla seslendirecek.
Sami Yusuf’un eser için hazırladığı özel düzenleme, 23-24 Eylül’de Ankara’da, 27-28 Eylül’de ise İstanbul’da gerçekleştirilecek konserlerde dinleyicilerin karşısına çıkacak.
“Zahid Bizi Tan Eyleme” repertuvarda
Farklı müzik kültürlerini çalışmalarında buluşturan Sami Yusuf, Türkiye konserleri kapsamında “Zahid Bizi Tan Eyleme” eserini yeniden yorumladı.
Sanatçının kendine özgü vokal anlayışıyla hazırlanan düzenleme, ilk kez 23 Eylül’de Ankara’daki konserde seslendirilecek. Eser, 24 Eylül’deki ikinci Ankara konserinin yanı sıra 27 ve 28 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek performanslarda da repertuvarda yer alacak.
Sami Yusuf, hazırladığı çalışmayı sosyal medya hesabından paylaştığı video ile takipçilerine duyurdu.
“Rooted” teması öne çıkıyor
Sami Yusuf’un Türkiye konserleri “Rooted” teması kapsamında hazırlanıyor. 3Z Organization ve WOVO organizasyonuyla gerçekleştirilecek etkinliklerde farklı müzik geleneklerinin aynı sahnede buluşturulması hedefleniyor.
Sanatçının uzun süredir birlikte çalıştığı Fons Sophiae Collective ile hazırlanan sahne içeriğinde geleneksel müzik unsurları, çağdaş sahne ve görsel prodüksiyonla bir araya getirilecek.
Konserlerde Sami Yusuf’un kendi eserlerinin yanı sıra farklı dönem ve müzik geleneklerinden seçilen eserlerin de özgün düzenlemelerle seslendirilmesi planlanıyor.
Dört konser Ankara ve İstanbul'da
Sami Yusuf, 23 ve 24 Eylül’de Ankara ATO Congresium’da, 27 ve 28 Eylül’de İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda sahne alacak.
“Rooted” konserleri 23 Eylül’de Ankara’da başlayacak ve 28 Eylül’de İstanbul’daki performansla tamamlanacak. Türkiye konserleri için hazırlanan özel repertuvarda “Zahid Bizi Tan Eyleme” de yer alacak.





