UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2026-2027 sezonu lig aşaması kura çekimi başladı. Monako'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen kura çekiminde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin lig aşamasındaki rakipleri belirleniyor.
36 takımın rakipleri belirleniyor
Yeni formatıyla düzenlenen Şampiyonlar Ligi lig aşamasında 36 takım mücadele edecek. Her ekip, kura sonucunda 8 farklı rakiple karşılaşacak.
Takımlar 4 maçını sahasında, 4 maçını ise deplasmanda oynayacak. Kura çekimi tamamlandığında tüm ekiplerin lig aşamasındaki fikstürü için rakipleri netleşmiş olacak.
Galatasaray ve Fenerbahçe 3. torbada
Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray ve Fenerbahçe, kura çekimine 3. torbadan katılıyor.
İki temsilcinin 1. ve 2. torbalardan karşılaşacağı rakipler ile 4. torbadan gelecek takımlar kura sonucunda belli olacak.
1. Torba
PSG, Bayern Münih, Real Madrid, Liverpool, Inter, Manchester City, Arsenal, Barcelona, Atletico Madrid.
2. Torba
Borussia Dortmund, Roma, Sporting, Aston Villa, Porto, Manchester United, Club Brugge, Real Betis, PSV.
3. Torba
Fenerbahçe, Galatasaray, Feyenoord, Lille, Bodo/Glimt, Napoli, Leipzig, Villarreal, Shakhtar Donetsk.
4. Torba
Slavia Prag, Slovan Bratislava, Stuttgart, AEK, LASK, Como, Lens, Viking ve diğer play-off eşleşmesinden gelecek takım.
Kura TRT Spor'da
Monako'daki kura çekimi Türkiye'de TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor. Organizasyon TRT Spor'un YouTube kanalı üzerinden de takip edilebiliyor.
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki 8'er rakibi, kura çekiminin tamamlanmasının ardından kesinlik kazanacak.




