Samsunspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında Danimarkalı futbolcu Oskar Ohlenschlæger’i renklerine bağladı. Kırmızı-beyazlı ekip, 22 yaşındaki oyuncuyla 2031 yılına kadar geçerli 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Samsunspor’da 9. transfer

Trendyol Süper Lig’de ilk iki haftada 4 puan toplayan Samsunspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. Göztepe ile 3-3 berabere kaldıktan sonra Çaykur Rizespor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, kadrosuna bir takviye daha yaptı.

Samsunspor, Norveç 1. Lig ekiplerinden Fredrikstad’da forma giyen Oskar Ohlenschlæger ile anlaşmaya vardığını duyurdu. İstanbul’da gerçekleştirilen imza törenine kulüp başkanı Yüksel Yıldırım da katıldı.

Kırmızı-beyazlı kulüp, genç futbolcunun teknik becerileri, hücum etkinliği, oyun görüşü ve gelişime açık yapısıyla takıma katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Ohlenschlæger’in kariyeri

Futbola Danimarka’da başlayan Ohlenschlæger, daha sonra İngiltere’de AFC Wimbledon ve Fulham altyapılarında eğitim aldı. 2021 yılında Danimarka’ya dönen futbolcu, FC Nordsjælland U19 takımında görev yaptı.

2023'te Vendsyssel FF’ye transfer olan genç oyuncu, Ocak 2025’te Fredrikstad’ın kadrosuna katıldı. Norveç ekibindeki performansının ardından kariyerini Süper Lig’de sürdürme kararı alan Ohlenschlæger, Samsunspor’un kadrosuna dahil oldu.

22 yaşındaki futbolcu, profesyonel kariyerinde çıktığı 105 maçta 15 gol ve 7 asist kaydetti.

Samsunspor’da transfer hareketliliği

Samsunspor, yaz transfer döneminde kadrosunda önemli değişikliklere giderken Ohlenschlæger ile birlikte transfer sayısını 9’a yükseltti.

Karadeniz temsilcisi daha önce Fatih Kaya, Samed Onur, Bilal Bayazıt, Cheick Tidiane Diabate, Elliot Watt, Antoine Sekongo, Igor Drapinski ve Gabriele Guarino’yu kadrosuna katmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi