Her ne kadar kurutulmuş meyveler genellikle sağlıklı olarak kabul edilse de, kuru kayısı için bu durum geçerli değil. Kurutulmuş kayısıların taze hallerine kıyasla çok daha fazla şeker içerdiği belirtiliyor. Bu yüksek şeker oranı, kan şekerinde ani artışlara yol açarak özellikle insülin direnci veya diyabet hastaları için ciddi riskler oluşturabiliyor.
Ayrıca uzmanlar, aşırı miktarda kuru kayısı tüketiminin sindirim sorunlarına neden olabileceğini vurguluyor. Bol lif içeren bu meyvenin fazla tüketilmesi ishal ve şişkinlik gibi problemlere yol açabilir.
Kuru kayısının mide ve bağırsak rahatsızlıklarını da tetikleyebileceği belirtiliyor. Gastrit ve mide ülseri olan kişilerde bu rahatsızlıkların şiddetlenebileceği konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, tiroid hastalığı olanların da kuru kayısı tüketmemesi gerektiğini söylüyor.
Kurutulmuş kayısıların içerdikleri sülfür dioksit maddesi nedeniyle alerjik reaksiyonlara yol açabileceği de ifade ediliyor. Raf ömrünü uzatmak için kullanılan bu madde, solunum yolu rahatsızlıkları olan bireylerde nefes darlığı gibi sorunlar yaratabilir. -Haber Merkezi