AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, partiye yeni katılımların devam edebileceğini belirterek sırada bir büyükşehir belediyesinin bulunduğunu söyledi. Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Yalçın, belediyenin ismini paylaşmazken sürecin kısa süre içinde netleşebileceğini ifade etti.

Yalçın’ın açıklaması, söz konusu büyükşehir belediyesinin hangi ilde bulunduğu ve katılımın ne zaman gerçekleşeceği sorularını gündeme taşıdı.

Yalçın: “Sırada Bir Büyükşehir Var”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, canlı yayında yerel yönetimlerdeki siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Farklı partilerden veya bağımsız olarak seçilen bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye katılımına ilişkin soruları yanıtlayan Yalçın, yeni bir katılımın daha gündemde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye katılımlarla ilgili yaklaşımını hatırlatan Yalçın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız kapımız açık dedi, bekliyoruz. İsim vermeyeyim ama sırada bir büyükşehir var. En kısa sürede inşallah göreceğiz.”

Yalçın, açıklamasında söz konusu büyükşehir belediyesinin adını ve katılımın gerçekleşeceği tarihi paylaşmadı.

Hangi Büyükşehir Belediyesinin Katılacağı Merak Ediliyor

Yalçın’ın açıklamasının ardından gözler, AK Parti’ye katılması beklenen büyükşehir belediyesine çevrildi. Ancak belediyenin hangi ilde olduğu konusunda resmî bir açıklama yapılmadı.

Katılımın ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin de kesinleşmiş bir takvim bulunmuyor. Olası katılımın önümüzdeki haftalarda yapılacak parti toplantılarından birinde duyurulup duyurulmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Resmî Açıklama Bekleniyor

AK Parti’ye yeni katılımlara ilişkin süreç siyasi gündemdeki yerini korurken, Hasan Basri Yalçın’ın açıklamasında işaret ettiği büyükşehir belediyesine ilişkin ayrıntılar bekleniyor.

Belediyenin adı, katılımın kapsamı ve olası tarih konusunda resmî bir duyuru yapılmadan kesin bir değerlendirmede bulunulamıyor.

Kaynak: Haber Merkezi