Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre ilçelerde de hissedilirken, ilk veriler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşıldı.

Depremin merkez üssü Pınarbaşı

AFAD verilerine göre deprem, saat 20.42’de Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi merkezli olarak kaydedildi. Yer sarsıntısının yerin yaklaşık 18 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Büyüklüğü 3,9 olarak ölçülen deprem sonrası bölgede kısa süreli panik yaşandığı, ancak ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı aktarıldı.

Saha taramaları sürüyor

Yetkililer, depremin ardından bölgede saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Vatandaşlara resmi açıklamaların takip edilmesi ve panik yapılmaması yönünde uyarılar yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi