Müge Anlı ile Tatlı Sert programında biyolojik babasını arayan 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz’ın dosyasında yeni gelişme yaşandı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Hamid’in annesi Nihal Beyit ile dayısı Mehmet Yorulmaz gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı. Savcılık, Nihal Beyit ve Mehmet Yorulmaz’ı tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.
Hamid Yorulmaz dosyası
Hamid Yorulmaz, biyolojik babasını bulmak amacıyla Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurmuştu. Talasemi hastalığıyla mücadele eden 18 yaşındaki Hamid’in tedavisi için kök hücre nakline ihtiyaç duyduğu belirtilmişti.
Programda yapılan DNA testi sonucunda Hamid’i büyüten Mehmet Sağbaş’ın biyolojik babası olmadığı ortaya çıktı.
Hamid ise biyolojik babasının kimliğinin ailesi tarafından kendisinden gizlendiğini öne sürdü.
4 ayrı suçtan soruşturma
Hamid’in iddialarının ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.
Soruşturmanın;
- Çocuğun soybağını değiştirme
- Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali
- Yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi
- Tehdit
suçları kapsamında yürütüldüğü belirtildi.
Soruşturma kapsamında Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri çalışma yürüttü. Torbalı ve Tire’de olayla ilgili kişilerin ifadelerine başvurulurken, çok sayıda bilgi ve belge toplandı.
Anne ve dayıya tutuklama talebi
Soruşturma kapsamında Hamid’in annesi Nihal Beyit ile dayısı Mehmet Yorulmaz gözaltına alındı.
Hamid, programda annesinin biyolojik babasının kim olduğunu bildiğini ancak kendisine açıklamadığını iddia etmişti. Dayısı Mehmet Yorulmaz’ın da bu konuda bilgi sahibi olduğunu ve kendisini tehdit ettiğini ileri sürmüştü.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından Nihal Beyit ve Mehmet Yorulmaz, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.
Hamid: "Ölmek istemiyorum"
Hamid Yorulmaz’ın biyolojik babasına ulaşmak için yaptığı çağrı, programda geniş yankı bulmuştu.
Talasemi hastalığı nedeniyle tedavi gören Hamid, biyolojik babasının bulunmasının tedavi süreci açısından önem taşıdığını belirtmişti.
Soruşturma devam ederken Hamid’in biyolojik babasının kimliği henüz kesin olarak açıklanmadı.





