Kamuda görev yapan sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçişini düzenleyen Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenleme, Alanya’daki kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personeli doğrudan ilgilendiriyor.

Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren karar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında sözleşmeli personelin atanabileceği memur kadrolarını netleştirdi. Karar, 29 Kasım 2025’ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdi.


Memurjpg G Ds Vf B4Q Q U6 H1 J Ah P6 SnjwAlanya’da Hangi Personel Etkilenecek?

Yayımlanan listede 52 sözleşmeli personel pozisyonu için karşılık gelen memur kadroları belirlendi. Alanya’daki kamu hastaneleri, ilçe milli eğitim birimleri, belediye bağlı kuruluşları ve diğer kamu kurumlarında görev yapan sözleşmeli personel de bu düzenleme kapsamında yer alıyor.

Sağlık Alanında Görev Yapanlar

“Diğer Sağlık Personeli” unvanıyla çalışanlardan;

  • Perfüzyonist

  • Ergoterapist

  • Odyolog

  • Dil ve Konuşma Terapisti

  • Sağlık Teknisyeni

  • Veteriner Sağlık Teknisyeni

olarak istihdam edileceği belirtilenler bu kadrolara atanacak.

Bunun dışında kalanlar ise Sağlık Memuru kadrosuna geçirilecek. Bu düzenleme, özellikle Alanya’daki kamu hastanelerinde görev yapan sözleşmeli sağlık personeli için önem taşıyor.


Memur-1Teknik ve Destek Personeli

“Diğer Teknik Hizmet Personeli” kadrosunda görev yapan ve personel alım ilanında;

  • Kimyager

  • Fizikçi

  • İstatistikçi

  • Grafiker

olarak belirtilenler ilgili kadrolara atanacak. Diğer personel ise Uzman kadrosuna geçirilecek.

“Destek Personeli” olarak çalışanlardan;

  • Şoför

  • Aşçı

  • Bahçıvan

  • Hastabakıcı

  • Gassal

olarak belirtilenler bu unvanlarla atanacak, diğerleri ise Hizmetli kadrosuna geçecek.


Memur Olma Yasi Degisiyor Mu Kac Yasindan Sonra Memur Olunmayacak 5L8PAlanya’da Süreç Nasıl İşleyecek?

Alanya’daki kamu kurumlarında görev yapan sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçişi, mevcut pozisyon ve ilk alım ilanındaki unvan esas alınarak gerçekleştirilecek. Aynı unvanlı kadro bulunmayan personel için listede belirtilen karşılık kadrolar uygulanacak.

Düzenleme, Alanya’da görev yapan çok sayıda kamu çalışanı tarafından yakından takip edilirken, geçiş sürecinin kurumlar aracılığıyla resmen başlatılması bekleniyor.

Muhabir: Mert Cantürk