Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, sosyal medyada yayılan şüpheli et görüntülerinin ardından harekete geçen ekipler, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde şubesi bulunan bir zincir marketin Çerkezköy şubesinde denetim gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan baskında, et ürünlerinden numuneler alınırken, tarihi geçmiş etlerin satışına yönelik mesajlarla ilgili de 2 kişi gözaltına alındı.

Gıda mevzuatına aykırı görüntüler üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri, Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki zincir markette eş zamanlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimde marketteki et ürünlerinden detaylı inceleme için numuneler alındı.

Alınan numuneler, mikrobiyolojik analizlerinin yapılması amacıyla Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi. Laboratuvar sonuçlarının, marketteki etlerin sağlık standartlarına uygun olup olmadığını ortaya koyması bekleniyor.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde, iddiaya göre markette tarihi geçmiş etlerin satışına yönelik sosyal medyada dolaşan ürkütücü mesajlarla ilgili olarak da 2 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i çıkarıldığı mahkemece denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Çerkezköy'deki bu olay, gıda güvenliği konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirirken, yetkililerin soruşturmayı titizlikle sürdürdüğü belirtildi. Laboratuvar sonuçları ve soruşturmanın ilerleyen aşamaları merakla bekleniyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi