Okullar eğitim öğretim dönemine başladı. Ancak okulların hizmetli sorunu hala sonuca ulaştırılamadı. İŞKUR destekli ‘İş gücü Uyum’ projesi beklentilerin altında kalırken, proje vatandaşlar tarafından tepki çekmeye devam ediyor. Gelecek günlerde okullarda hijyen sorununun had safhaya ulaşılacağı öngörülen sisteme karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. 

“BU ŞARTLAR ALTINDA KİMSE ÇALIŞMAZ”

Başkan Kandemir, 2024 – 2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ortaya çıkan okullardaki temizlik problemini hatırlatarak, “Öğrencilik yıllarımızdan hatırlarız; okullarımızda hademeler, hizmetliler vardı. Okullarımızın her türlü lojistik ihtiyacını karşılarlardı. Maalesef artık okullarımızda temizlik başta olmak üzere destek hizmetleri için çalışan kimse bulunmuyor. Okullarımızın temizlik hizmetleri daha çok okul aile birliklerine havale edilmiş durumda. Diğer taraftan, destek hizmetleri için okullarımıza 2024 – 25 eğitim öğretim yılında sadece 3 gün çalışan istihdam edilmesi, bu çalışanlara çalıştıkları her gün için 566,73 TL ödenmesi, çalışanlar için sosyal güvenlik primi yerine sadece genel sağlık sigortası yapılması şeklinde bir uygulama getirilmiştir. Aylık yaklaşık 6 bin 500 TL düzeyindeki bir ücrete bir okulun temizliğini yaptırmak neredeyse imkânsız. Okullarımızda yaşanan bu sorunun en uygun çözümünün her okulumuza büyüklüğüne uygun yeter sayıda destek hizmetleri için çalışan istihdam edilmesidir” dedi. 

“KİM NEDEN KAPATMAYA ÇALIŞIYOR?”

Kandemir aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Alanya gündemine oturan Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapatılmasına ilişkin şunları söyledi; “Alanyamızda en çok ihtiyaç duyulan ara eleman grubunu yetiştiren Ticaret Lisesini “kim neden kapatmaya çalışıyor” dedi. 

“PROJEDEKİ AMAÇ, İŞ HAYATINA UYUM ”

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis talebi Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis talebi

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ise “Bu projedeki amaç, hiç çalışmayan insanların iş hayatına uyum sağlaması. Geçen yıllarda böyle değildi. Ama bu yıl bakanlığın aldığı karar bu yönde. Bu konuyu işsizlere işten ziyade çalışmayan insanları iş hayatına alıştırmak ve rehabilitasyon süreci olarak değerlendirmek lazım. Öğretmenlerimizin hijyen konusundaki düşüncelerine katılıyorum. Ancak bu projeye evi yakın olan, ek gelir düşünen vatandaşlar olur düşüncesiyle çıkıldı. Bizlerin elinden bir şey gelmiyor. Bizde isteriz ki herkes tam zamanlı ve gelirli çalışsın. Bakanlığımızın almış olduğu karar bu doğrultuda” dedi.  -Alkın BİRİCİK
 

Muhabir: Alkın BİRİCİK