Trabzonspor’un genç orta saha oyuncusu Salih Malkoçoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Al Jazira’ya transfer oldu. Bordo-mavili kulüp, transfer anlaşmasının mali detaylarını da açıkladı.

Transfer bedeli 4,35 milyon euro

Trabzonspor’dan yapılan açıklamada, Salih Malkoçoğlu’nun Al Jazira’ya kesin transferi konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Anlaşmaya göre Birleşik Arap Emirlikleri ekibi, sözleşme fesih bedeli olarak Trabzonspor’a 3 milyon 750 bin euro garanti bedel ödeyecek. Anlaşmada ayrıca 600 bin euro şarta bağlı bonus bulunuyor.

Böylece transferin garanti bedel ve bonuslarla birlikte toplam değeri 4 milyon 350 bin euro olacak.

Trabzonspor’un anlaşmada geleceğe dönük bir pay da aldığı açıklandı. Buna göre Salih Malkoçoğlu’nun başka bir kulübe transfer olması halinde elde edilecek net transfer bedelinin yüzde 15’i bordo-mavili kulübe ödenecek.

Trabzonspor’da 15 maçta oynadı

21 yaşındaki Salih Malkoçoğlu, Trabzonspor altyapısında yetişti. Genç futbolcu, bordo-mavili kulübün U19 takımında 47 karşılaşmada görev alırken 4 gol kaydetti.

Malkoçoğlu geçtiğimiz sezon ise Trabzonspor A Takımı’nda 15 maçta forma giydi.

Al Jazira’da ikinci Türk transferi

Salih Malkoçoğlu’nun transferiyle Al Jazira, Trabzonspor’dan bir oyuncuyu daha kadrosuna katmış oldu. Birleşik Arap Emirlikleri ekibi geçtiğimiz ay da kaleci Ersin Destanoğlu’nu transfer etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi