Karaer, FTI'ın özellikle ön ve arka sezonlar ile kış döneminde Türkiye'ye yüksek sayıda turist getiren önemli bir tur operatörü olduğunu vurguladı. Bu nedenle FTI'ın yokluğunun bu dönemlerde en çok hissedileceğini belirtti.

Karaer, FTI'ın iflasının destinasyonlar ve oteller için de kötü bir gelişme olduğunu kaydetti. Kendi otelleri, yatak bankası ve acente ağı olan Corendon Grubunun da FTI ile çalıştığını ve bu durumdan etkilendiğini ifade etti.

Hava Yolu Tarafında Sigorta Devreye Girdi

Antalya'ya deniz kum değil o damga vurdu Antalya'ya deniz kum değil o damga vurdu

Karaer, Thomas Cook'un iflası sonrası Almanya'dan alınan teminatlarla oluşturulan seyahat sigortası fonunun FTI'ın iflasında da devreye girdiğini ve hava yolu tarafında sigortadan ödeme alındığını belirtti.

Otellerde Durum Belirsiz

Ancak oteller için durumun daha belirsiz olduğunu ifade eden Karaer, “Turizm Bakanlığı ve valilikler müşteriden para almamaları konusunda otelleri uyarıyor ancak halihazırda otellerde tatil yapan misafirlerin parasının sigorta tarafından ödenip ödenmeyeceği soru işareti. Zaten Almanya’da FTI’ın yolcularının elindeki rezervasyonla tatile gitmesine izin verilmiyor. Şu anda muallak tek konu içerideki misafirlerin ödemesinin yapılıp yapılmayacağı. Bir de geçmiş dönemden konaklamış, geriye dönmüş yolcuların ödemeleri var. Onlar için ileri tarihli çekler verildi. Ancak şu anda o çeklerin tahsilatı zor oluyor.” dedi.

FTI'ın Yeri Kolay Dolmaz

Karaer, FTI'ın yerinin kolayca doldurulamayacağını da vurguladı. Özellikle ön ve arka sezonlarda ve kış döneminde FTI'ın müşterilerini Türkiye'ye getirmenin zor olacağını belirtti.

2025'ten Sonra Taşlar Yerine Oturacak

Karaer, FTI'ın agresif pazarlama taktiği ve araçlarıyla çok yoğun satış yapan bir tur operatörü olduğunu hatırlattı. Bu nedenle FTI'ın piyasadan çekilmesiyle oluşan boşluğun hemen doldurulamayacağını ancak 2025'ten itibaren taşların yerine oturmaya başlayacağını düşündüğünü söyledi.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi