Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü denetimler sonucunda, ürünlerinde uygunsuzluk tespit edilen markaları ve işletmeleri kamuoyuna açıklamayı sürdürüyor. Yayınlanan güncel listede, bazı firmaların kıyma, köfte, sucuk ve kebap gibi et ürünlerinde hileli karışımlar kullandığı belirlendi.


Bakanlığın yeni "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde, Türkiye genelinden çok sayıda firmanın ürünlerinde yapılan analizler sonucunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı:

Kıyma, köfte, sucuk ve kebap gibi ürünlerde tek tırnaklı hayvan eti (at, eşek eti), sakatat, kalp ve kanatlı et kullanıldığı tespit edildi.

Daha önce de ürünlerinde tağşiş tespit edilen Meşhur Sarıyer Börekçisi adlı firmanın, kıymalı börek harcında tekrar uygunsuzluk belirlendi.

Ayrıca, denetimlerde çay ve köftede gıda boyası, sızma zeytinyağlarında tohum yağları, sucukta sakatat (baş eti) ve tereyağında süt harici yağlar olduğu da ortaya çıktı.

Bakanlık, halk sağlığıyla oynayarak ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam edeceğini belirtti. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi