KAP açıklamasında, Rekabet Kurumu'nun 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında başlattığı incelemede, bilgi paylaşımı yoluyla rekabet kurallarının ihlal edilip edilmediğini araştırdığı belirtildi. Pınar Su, bu süreç sonunda verilen cezaya ilişkin olarak tüm yasal haklarını saklı tuttuğunu vurguladı.
Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Rekabet Kurumu tarafından, şirketimiz de dahil olmak üzere bazı firmaların bilgi paylaşımı yoluyla rekabet ihlali yapıp yapmadığına dair sürdürülen inceleme sonucunda, tarafımıza 4.877.401,33 TL tutarında idari para cezası verilmiştir. Kararın gerekçeli metni tarafımıza ulaştıktan sonra hukuki haklarımızı değerlendireceğiz.”
Pınar Su yetkilileri, kararın gerekçesine dair detaylı bilgilendirmenin önümüzdeki süreçte kendilerine iletileceğini ve bu doğrultuda gerekli adımların atılacağını belirtti. -Haber Merkezi