Van’ın Tuşba ilçesinde bir kız öğrencinin okula boş olduğu belirtilen pompalı tüfekle gelmesi paniğe neden oldu. Polatoğlu İlk ve Ortaokulu’nda yaşanan olayda silah, öğretmenler ve veliler tarafından öğrencinin elinden alındı. İhbar üzerine okula gelen polis ekipleri tüfeğe el koyarken öğrenci ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

SİLAHLA OKULA GELDİ

Olay, sabah saatlerinde Tuşba ilçesindeki Polatoğlu İlk ve Ortaokulu’nda meydana geldi. İsmi açıklanmayan kız öğrencinin yanında pompalı tüfek bulunduğu fark edildi.

Boş olduğu belirtilen tüfeği gören öğretmenler ve veliler müdahale ederek silahı öğrencinin elinden aldı. Ardından durum polis ekiplerine bildirildi.

POLİS TÜFEĞE EL KOYDU

İhbar üzerine okula gelen polis ekipleri, pompalı tüfeğe el koydu. Öğrenci ise olayla ilgili ifadesinin alınması amacıyla polis merkezine götürüldü.

Olay sırasında tüfeğin boş olduğu belirtildi. Öğrencinin silahı okula hangi nedenle getirdiğine ilişkin incelemenin sürdüğü öğrenildi.

VELİLER OKULA GELDİ

Silahla ilgili olayın duyulmasının ardından çok sayıda öğrenci velisi okula geldi. Yaşanan gelişme okul çevresinde kısa süreli paniğe neden oldu.

Olayla ilgili güvenlik güçlerinin incelemesi devam ediyor.

TURGUTLU’DAKİ SALDIRI GÜNDEMDE

Van’daki olay, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kısa süre önce okul çevresinde yaşanan silahlı saldırının ardından meydana geldi.

Turgutlu’da bir öğrencinin av tüfeğiyle ateş açması sonucu 11 öğrenci yaralanmış, olayla ilgili soruşturma kapsamında 9. sınıf öğrencisi H.O.’nun da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler tutuklanmıştı.

Van’daki son olay da okullarda güvenlik ve silah erişimi konusunu yeniden gündeme getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi