Enerji sektöründe Nisan ayında önemli fiyat artışlarının yaşanması bekleniyor. Elektrik tarifelerindeki yüzde 25'lik zamdan sonra, doğalgazda da benzer bir artışın gündeme geldiği ifade ediliyor. BOTAŞ’ın, doğalgaz tarifelerinde yapmayı planladığı zammı enerji yönetiminin onayına sunduğu belirtildi.

Gazeteci Olcay Aydilek, Ankara’daki enerji çevrelerinde ciddi bir hareketlilik yaşandığını ve BOTAŞ’ın, konutlarda kullanılan doğalgazda maliyet artışlarını gerekçe göstererek yüksek oranlı bir zam önerisini yönetime sunduğunu aktardı. Aydilek, “1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak yeni tarifede, yüksek oranlı bir artış bekleniyor,” şeklinde konuştu.

Bu gelişme, geçtiğimiz günlerde elektrik tarifelerindeki artışın ardından daha da önem kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakacağız, değerlendireceğiz” diyerek, doğalgaz zammıyla ilgili de benzer bir tutum sergilemişti.

Yılın ilk çeyreğinde artan enflasyonist baskılar ve enerji maliyetlerindeki yükselme, doğalgaz fiyatlarının artacağı beklentisini güçlendiriyor. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi