Antalya’nın Manavgat ilçesinde serinlemek için girdiği Alara Çayı’nda kaybolan 25 yaşındaki Ahmet Polat için başlatılan arama kurtarma çalışmaları, havanın kararması nedeniyle gece saatlerinde durduruldu. Ekiplerin çalışmalara yarın sabah yeniden devam edeceği bildirildi.

Akıntıya Kapılıp Gözden Kayboldu

Olay, Manavgat’a bağlı Karakaya Mahallesi’nde, Manavgat-Alanya sınırında bulunan Alara Çayı kenarında meydana geldi. Piknik yapmak için arkadaşlarıyla bölgeye giden Ahmet Polat, serinlemek amacıyla suya girdikten kısa süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Durumu fark eden arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Geniş Kapsamlı Arama Başlatıldı

İhbarın ardından jandarma, itfaiye, sağlık ekipleri, AFAD ve arama kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi. Çay içerisinde ve çevresinde yapılan tüm aramalara rağmen herhangi bir ize ulaşılamadı.

Havanın kararmasıyla birlikte arama faaliyetlerine ara verildiği, çalışmaların sabah saatlerinde yeniden başlatılacağı açıklandı.

Bölgede Çalışmalar Yeniden Başlayacak

Ekiplerin, Alara Çayı ve çevresinde detaylı tarama yaparak kayıp gence ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: İHA