banner84

Cocostar pasta tarifi

Cocostar pasta tarifi
Kek için:

-2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
2,5 kahve un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya

Muhallebi için:
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Keki hazırlamak için bir kap alınız ve kabın içine yumurta ile şekeri koyduktan sonra çırpınız. Sonrasında da karışıma sıvı yağ ile sütü ekleyiniz. Bu karışımı harmanlamak için karıştırınız.Bir tabak alınız ve tabağın içine un, kakao, kabartma tozu ve aynı zamanda da vanilyayı koyarak karıştırınız. Tabaktaki karışımı eleyerek kaptaki karışıma koyunuz.Kelepçeli kek kalıbınızı alınız ve üzerine yağlı kağıt koyunuz. Karışımınızı da kelepçeli kek kalıbınıza dökünüz. Fırınınızı 160 dereceye getirip ısıttıktan sonra kek hamurunu fırına atıp 30 ile 40 dakika arasında pişiriniz.Kekiniz pişince fırından çıkartınız ve 5 dakika kadar beklettikten sonra yardım su bardağına koymuş olduğunuz sütü kekinizin üzerine gezdiriniz.Muhallebi içinse, malzeme listesinde yer alan malzemeleri tencereye koyarak pişiriniz. Koyu kıvama gelince 1 paket vanilyayı da ekledikten sonra muhallebinizi ocaktan alınız.Muhallebinin içine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını koyunuz. Tereyağı eriyene dek karıştırınız. 2 su bardağı kadar Hindistan cevizini ekleyip tekrar karıştırınız.Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi kekinizin üzerine yayınız. Muhallebinin normalden fazla koyu olmasına şaşırmayınız.Pastanızın üstünü süslemek için 2 adet 80 gram olan çikolatalardan alarak kullanınız. Bu çikolataları benmari yöntemi ile eritiniz.Karışıma 3 yemek kaşığı kadar süt ekleyiniz karışınca ocaktan alınız. Muhallebinin üzerine bu karışımı sürerek pastayı dolaba alınız. Pastanız servise hazır afiyet olsun :)
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 12:15
banner140
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner107