Karpuzun %92'si sudan oluşmaktadır. Bu özelliği ile vücudun sıvı ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.  C vitamini, A vitamini, likopen ve potasyum gibi önemli besin maddelerini içerir.  İçeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığını korumaya yardımcı olur. C vitamini ve likopen içeriği ile cilt sağlığını destekler ve cilt yaşlanmasını geciktirir. Potasyum içeriği ile kas fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.

Dünyanın en zehirli örümceklerinden ’loplu örümcek’ ülkemizde görüldü Dünyanın en zehirli örümceklerinden ’loplu örümcek’ ülkemizde görüldü

Karpuzu yemeklerden en az 2 saat sonra tüketin. Ara öğün olarak tercih edecekseniz, kan şekerinin dengeli seyretmesini ve sindirim sisteminin aşırı yüklenmemesini sağlar.

Yemekle birlikte tüketecekseniz ekmeği azaltın. Hem karpuz hem de ekmek karbonhidrat grubuna girdiği için aynı öğünde tüketilmeleri yemeğin karbonhidrat yükünü artırır ve kilo kontrolünü zorlaştırır. Olgunlaşmış karpuzları tercih edin. Karpuz fazla olgunlaştıkça orta kısımlarında bozulmalar ve çürümeler başlar. Kesildiğinde kötü koku veya ekşi bir tat hissederseniz asla yemeyin. Buzdolabında saklayın. Su içeriği yüksek ve asit seviyesi düşük olduğu için kolay bozulan bir meyvedir. Bu nedenle kestikten sonra buzdolabında 3 günden fazla saklamayın. Karpuz çekirdeklerini fazla tüketmeyin. Karpuz çekirdeği sindirilemediği için fazla tüketmemeniz tavsiye edilir. Çekirdeklerinin kabuklarını çıkarıp yiyebilirsiniz.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi