banner129

Pişi tarifi

Pişi tarifi
Malzemeler:

-1 tane yumurta
-1 paket kuru maya 
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı ılık süt
-2 yk sıvıyağ
-1 yk yoğurt
-1 yk şeker
-1 tk tuz
-Yaklasik 4 bucuk su bardagi un
-Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ 


Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ılık su ve sütü koyun. Şeker ve mayayıda ilave ederek karıştırın. Ardından yogurt, sıvıyağ, yumurtayıda katın ve karıştırın. Unumuzdan biraz dökün ve tuzuda ekliyerek yoğurmaya baslayın. Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yumusak ama elimize yapışmayan bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurun üstünü örtün 1 saat kadar mayalandırın. Ilık bir ortamda bırakırsanız yarım satte bile mayası gelir. Elinizi yağlayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın tepsiye dizin. Bezelerin üstünü örtün 15 20 dk bekletin. Bezeleri düz bir tabak üstünde elinizi yağlayarak azıcık açın ortasını parmağınızla delin. Ocağa derin ve geniş tavamızı koyun içine yağımızı katalım. Yağ ısınınca  hamurları içine koyalım. Kaşıklada yağdan hamurun üstüne gezdirin daha cok kabarır. Hamurları arkalı önlü kızartın. Mutfak kağıdının üstüne alalım fazla yağını çeksin. Afiyet olsun :)
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 10:18
banner140
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner107