Gıda koruma yöntemi olarak fermantasyonun aslında sağlıklı bir çürüme şekli olduğunu belirten Avcı, sirke ve limon gibi malzemelerin turşunun yumuşamasını engellemek için sonradan kullanılmaya başlandığını söyledi. Geleneksel yöntemlerden uzaklaşılmaması gerektiğini vurgulayan Avcı, özellikle lahana ve havuç gibi turşuların sadece tuzla kurulmasını tavsiye etti.

Pamuk gibi kavurmanın püf noktası... Pamuk gibi kavurmanın püf noktası...

Etkinliğe katılan Gülşah Soysal, evde turşularını sirkeyle kurduğunu, ancak söyleşide öğrendiği yeni yöntemleri evde uygulamaya koyacağını belirtti. Soysal, bu tür etkinliklerin hem bilgi edinme hem de sosyalleşme açısından önemli olduğunu ifade etti. Arzu Mimaroğlu da evde üretimin değerinden bahsederek Muratpaşa Belediyesi'nin bu konudaki desteğine teşekkür etti.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi