Lezzetli bir karpuzu seçmenin birden fazla püf noktası bulunuyor. En başta karpuzunuzun rengi meyvenin olgunluğunu göstermeye yardımcı olur. Tutarlı bir şerit desenine sahip bir karpuz seçmelisiniz. Yeşil çizgiler koyu yeşil olmalı, soluk çizgiler ise kremsi, açık sarı olmalıdır. Ayrıca donuk görünümlü bir karpuz tercih edebilirsiniz. Kavun çok parlaksa, muhtemelen olgunlaşmamıştır.

LEKEYE DİKKAT

Karpuzun kalitesinin belki de en önemli göstergelerinden biri tarla lekesidir. Karpuzunuzu inceleyin ve yüzeyde tarla lekesi olarak da bilinen büyük, rengi solmuş bir noktayı bulun. Bu işaret, karpuzun olgunlaşırken yerde nerede durduğunu gösterir.

Zenginler daha rahat uyuyor: Parayla uykunun alakası mı olur demeyin Zenginler daha rahat uyuyor: Parayla uykunun alakası mı olur demeyin

SAPI VE SESİ SON DERECE ÖNEMLİ

Olgunlaşması ve olgunlaşması için yeterli süreyi bulmuş bir karpuz seçmek için sapına dikkat edin. Sapının kuru ve sarı-kahverengi olması gerekir. Yeşil bir sap, karpuzun henüz olgunlaşmadığını ve lezzet ve tatlılıktan yoksun kalacağını gösterebilir. Marketten alışveriş yapanlar size meraklı bir bakış atsa da, karpuzunuza dokunmak en iyisini seçmenize yardımcı olabilir. Öncelikle meyvenize hafifçe vurun ve çıkardığı sesi dinleyin. Eğer derin bir ses geliyorsa muhtemelen karpuz daha sulu ve daha olgundur. Öte yandan oval yerine daha yuvarlak ve düzgün şekilli bir karpuz arayın. Yuvarlak kavunlar daha tatlıdır, oval olanlar ise daha az şekerli olma özelliği taşır. (Haber Merkezi)

Kaynak: Haber Merkezi