83 yaşında, 73 yıldır çan üretiyor 83 yaşında, 73 yıldır çan üretiyor

Sürdürülebilir bir gelecek için karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen Antalya’nın köklü restoranı, tükettiği elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgelemek için CK Enerji Akdeniz Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı. 1937’de kurulan ve bugün 3. nesil tarafından işletilen restoran, yıl boyunca tüketeceği enerjinin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlayacak.

Dünya genelinde yenilenebilir enerjinin payı her geçen gün artarken, doğayı ve gelecek nesilleri korumak adına yeşil enerjinin yaygın olarak kullanılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, "Konaklama ve yeme içme sektörlerinde temiz enerji sertifikası sürdürülebilirlik adına önemli ve ayırt edici bir faktör. Tüketiciler tercihlerini yenilenebilir kaynaklardan kullanan tesislerden yana yapıyor. Çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane müşterilerimizin yenilenebilir enerji sertifikası almalarına destek oluyor, bu süreçte onların yanında yer alıyoruz. Antalya'mıza değer katan restoranın yeşil enerjiye geçişinde aracılık etmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ederken, daha temiz bir dünya için attıkları bu adım için kendilerini kutluyoruz" dedi.

Restoranın 3. nesil temsilcisi şef Mehmet Akdağ da, “Sürdürülebilir bir mutfak, yerel üreticilerle olan yakın iş birliği ve karbon ayak izinin azaltılması konusunda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu sertifika ile 2023 yılı süresince tüketeceğimiz elektriği yenilenebilir yeşil enerji kaynaklarından sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Bedia UYAR