Kilis Zeytin Araştırma ve Geliştirme Derneği (KİZADER) Başkanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, yaptığı açıklamada, Kilis zeytinyağının kalitesini korumak için hasadın kasım ayı sonuna kadar yapılması gerektiğini belirtti. Şekeroğlu, erken hasadın zeytinyağı verimini düşürdüğü gibi, yağda istenmeyen odunsu bir aroma oluşturabileceğini söyledi.
"Kilis zeytinyağı dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor" diyen Şekeroğlu, şunları söyledi:
"Oylum Höyük'te yapılan kazılarda bulunan 4 bin 500 yıllık zeytin çekirdekleri, Kilis zeytininin tarihsel kökenini ortaya koydu. Bu da bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Kilis zeytinyağını dünya markası yapmak için kaliteye önem vermeliyiz. Erken hasat, kısa vadede üreticilere cazip gelse de uzun vadede hem üretici hem de tüketici için olumsuz sonuçlar doğurabilir." -Haber Merkezi