Rapora göre Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hafta sonu yurt genelinde güneşli hava etkili olurken yeni haftada İstanbul dahil birçok kentte yağışların yeniden görülmesi tahmin ediliyor.

DOĞU BÖLGELERİNDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre Türkiye’nin batı kesimlerinde parçalı ve az bulutlu hava etkisini sürdürecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde de yerel yağış beklenirken özellikle gece ve sabah saatlerinde Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda sis ve pus etkili olabilecek.

İSTANBUL DAHİL BİRÇOK KENTTE YENİ HAFTADA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Hafta sonu yurt genelinde sıcaklıkların yükselmesi ve güneşli havanın etkili olması bekleniyor. Ancak yeni haftanın ilk günleriyle birlikte hava koşullarının değişeceği, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sağanak yağışların yeniden görülebileceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların özellikle yağış beklenen bölgelerde güncel meteorolojik uyarıları takip etmesi önem taşıyor.

9 EKİM CUMA İL İL HAVA DURUMU

Meteoroloji verilerine göre bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar şöyle:

  • İstanbul: 23°C, parçalı ve az bulutlu

  • Bursa: 25°C, parçalı ve az bulutlu

  • Çanakkale: 26°C, parçalı ve az bulutlu

  • İzmir: 27°C, az bulutlu ve açık

  • Manisa: 28°C, az bulutlu ve açık

  • Muğla: 26°C, az bulutlu ve açık

  • Ankara: 23°C, parçalı ve az bulutlu

  • Eskişehir: 24°C, parçalı ve az bulutlu

  • Antalya: 28°C, parçalı ve az bulutlu

  • Adana: 32°C, parçalı ve az bulutlu

  • Trabzon: 22°C, parçalı ve çok bulutlu; iç kesimlerde sağanak yağış bekleniyor

  • Rize: 23°C, parçalı ve çok bulutlu; iç kesimlerde sağanak yağış bekleniyor

  • Erzurum: 16°C, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor

  • Kars: 17°C, öğleden itibaren aralıklı sağanak yağış bekleniyor

  • Van: 18°C, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

  • Diyarbakır: 26°C, sabah saatlerinde yerel sağanak yağış bekleniyor

  • Siirt: 25°C, sabah saatlerinde yerel sağanak yağış bekleniyor

  • Şanlıurfa: 27°C, parçalı ve çok bulutlu

MARMARA VE EGE’DE SİS VE PUS UYARISI

Marmara Bölgesi’nde gün boyunca parçalı ve az bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. Ancak gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis görülebilecek.

Ege Bölgesi’nde de parçalı ve az bulutlu hava tahmin edilirken kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde sis ve pus oluşabileceği belirtiliyor.

SICAKLIKLAR BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Güney kesimlerde sıcaklıklar 30 dereceye yaklaşırken Adana’da termometrelerin 32 dereceyi göstermesi bekleniyor. Doğu Anadolu’da ise daha serin bir hava öngörülüyor. Erzurum’da sıcaklığın 16, Kars’ta 17 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji tahminlerine göre hafta sonu güneşli havanın keyfini çıkaracak olan vatandaşları, yeni haftada birçok bölgede yeniden yağışlı hava karşılayabilir.

Kaynak: Haber Merkezi