Pizza, makarna, omlet gibi birçok yemeğin vazgeçilmezi olan mozzarella peyniri, marketlerde oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Bu nedenle, evde kendi mozzarella peynirinizi yapmak hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı bir seçenek olabilir.
Malzemeler
1 bardak sirke
1/4 çay bardağı içme suyu
Tuz
İstediğiniz kadar süt
Yapılışı
Geniş bir tencereye sütü alın ve kısık ateşte 38-40 dereceye kadar ısıtın.
Ocaktan alın ve sirke ile suyu karıştırın.
Sirkeli suyu ısınan sütün içine ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve karıştırmaya devam edin.
Tencereyi tekrar ocağa alın ve ısınan sütü karıştırın.
Süt tamamen pıhtılaştığında isterseniz şekil verin.
Peyniri soğuk suya koyup bekletin.
Tuz ekleyin ve buzdolabında muhafaza edin.
Püf Noktaları
Süt kesilmeye başladığında, hızlı hareket etmeniz önemlidir. Aksi takdirde, peyniriniz sertleşebilir.
Peyniri şekillendirirken, ellerinizi ıslatmanız gerekir. Böylece, peynir elinize yapışmayacaktır.
Peyniri soğuk suda bekletmek, katılaşmasını sağlayacaktır.
İpuçları
Peynirinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız, dondurabilirsiniz.
Peyniri dondurduktan sonra, buzdolabında çözdürmeniz yeterlidir.
Peyniri farklı şekillerde de deneyebilirsiniz. Örneğin, toplar, dilimler veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun! -Haber Merkezi