İskele ve çevresinde bulunan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin işletmecileri ile toplantı yapan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, uyulması gereken kurallar, alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.
ASAYİŞ VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI
Genel asayiş ve güvenlik konularının öncelikli olarak ele alındığı toplantıda, işletme çevresinde kavga, yaralama ve taşkınlıkların önlenmesi, gece saatlerinde güvenlik risklerinin değerlendirilerek polis ekiplerinin bilgilendirilmesi için kullanılacak iletişim kanalları ile acil durumlarda sağlanacak emniyet-işletme koordinasyonu üzerinde duruldu.
Özel güvenlik personelinin görev ve sorumlulukları ile kapı kontrolü, kimlik kontrolü ve yaş sınırı uygulamalarına dikkat edilmesinin istendiği toplantıda, kavga çıkaran veya sorun oluşturan kişilerin yeniden işletmelere alınmaması da özellikle vurgulandı.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE VE KAMERA UYARISI
Uyuşturucu ve yasa dışı faaliyetlerle mücadelede polisle iş birliği yapılmasının önemine dikkat çekilen toplantıda, şüpheli durumlarda işletme personelinin izlemesi gereken prosedür ile emniyet ve işletmeler arasındaki ihbar ve iletişim mekanizmasının nasıl işletileceği ayrıntılı şekilde anlatıldı.
Kavga ve olaylara müdahalede vakit kaybetmeden polise bilgi verilmesi, olay sonrası delillerin ve kamera kayıtlarının korunması ile işletme çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusunda hatırlatmalar yapıldı.
Toplantıda ayrıca kamera ve güvenlik sistemlerinin önemi anlatılırken, kamera sistemlerinin teknik standartları, kayıtların saklanma süresi, kişisel verilerin korunması ve görüntülerin hukuka uygun kullanımı hakkında bilgi verildi. Ruhsat, çalışma saatleri ve kapanış uygulamalarında yaşanan sorunlar ile yapılması gerekenler de değerlendirildi.
PERSONEL EĞİTİMİNE VURGU
Müzik kaynaklı gürültü şikayetleri, işletme çıkışlarında oluşan kalabalık ve gürültünün önlenmesi, taksi ve araç trafiğinin düzenlenmesi ile komşu işletmelerle yaşanabilecek sorunların en aza indirilmesine yönelik uyarı ve öneriler de toplantının gündeminde yer aldı.
Alanya Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül’ün talimatıyla gerçekleştirilen toplantıda, işletme sahiplerine personel güvenliği ve eğitimi konusunda da uyarılarda bulunuldu.
Bar çalışanlarının kriz ve kavga yönetimi konusunda eğitilmesi, özel güvenlik personelinin iletişim ve müdahale eğitimi alması, işletme personelinin polisle iletişim konusunda bilgilendirilmesi ile ilk yardım ve yangın gibi acil durumlara hazırlıklı olunması için gerekli eğitimlerin verilmesi istendi.





