Alanya’nın Çarşı Mahallesi Kale Yamacı Meltem Sokak’ta bulunan Meltem Apartmanı’nda meydana gelen hırsızlık olayı görenleri şaşkına çevirdi. Yaz döneminde apartmanda az kişinin bulunmasını da fırsat bilen hırsız ya da hırsızlar, emekli öğretmen Mehmet Güldal’a ait dubleks daireyi adeta yağmaladı.
Onkoloji hastası olan eşi Gülistan Güldal’ın tedavisi için Nisan ortasında İstanbul’a gitmek zorunda kalan Mehmet Güldal, bu süreçte evinin giriş kapısını zaman zaman çevre binadaki komşularına kontrol ettirdi.

Mahallede ve aynı apartmanda daha önce yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle bu kontrolleri yaptıran Güldal, kapıda herhangi bir hırsızlık emaresi olmadığını öğrenince endişelenmeyip tedaviye yoğunlaştı.
Bir süre devam eden tedavi sürecinin ardından eşi Gülistan Güldal 11 Temmuz’da İstanbul’da yaşamını yitirdi. Cenaze işlemleri ve taziye sürecini Trabzon’un Tonya ilçesinde tamamlayan Mehmet Güldal, daha sonra tekrar Alanya’daki evine döndüğünde büyü k bir şok ile karşı karşıya kaldı. Eşiyle birlikte 40 yıllık eğitim hayatlarının ve emeklilik birikimleriyle 2010’da satın aldıkları ve eşiyle birlikte sayısız anı biriktirdiği evinin resmen yağmalandığını gördü.

“HIRSIZLIK MI, YAĞMA MI DİYECEĞİM BİLMİYORUM”
Gördüğü manzara sonrası durumu polise bildiren Güldal evde yaşama imkanı olmadığı için kente döndüğü ilk geceyi arkadaşının evinde geçirdi. Yaşadığı olayın ardından açıklama yapan Mehmet Güldal, büyük bir yıkım içinde olduğunu belirtti.

‘Buna hırsızlık mı diyeceğim, yağma mı, soygun mu adını koyamıyorum’ diyen Güldal, “Eşimin onkoloji tedavisi için İstanbul’a gitmek zorunda kaldık. Tedavi veya cenaze sürecinde eve girilmiş. Musluklardan elektrik düğmelerine, kablolara kadar sökülebilen her şey alınmış, ev tamamen yağmalanmış. 40 yıllık hayat arkadaşımı kaybetmenin üzüntü ve şokunu yaşarken anılarımızın olduğu evimizde talan edilmiş” dedi.

POLİS İNCELE YAPTI ARAŞTIRMA SÜRÜYOR
Olayı polise bildirdiğini belirten Güldal, güvenlik güçlerinin gerekli incelemeleri yaptığını ifade ederek, “Bu işi yapanların tespit edileceğine ve toplumun mal güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım atılacağına inanıyorum. Bir yandan eşimin acısını yaşarken, diğer yandan evimizin bu hale getirilmesi beni derinden sarstı. Bu olayın peşini bırakmayacağım” dedi.

MUSLUKLARDAN SİFONA KADAR HER ŞEYİ ÇALINDI
Evdeki tahribatın boyutu ise dikkat çekti. Hırsız ya da hırsızlar; musluk bataryaları, sifon rezervuarları, elektrik düğmeleri, buat kapakları, elektrik kabloları, dört klimanın iç ve dış üniteleri, aspiratör, üç televizyon, avizeler, fotoğraf çerçeveleri, zeytinyağı, bal, çelik kasa ve içindeki eşinden kalan az sayıda mücevher, ekmek makinesi, yeni yıkanmış halılar ve çok sayıda mutfak ekipmanını çaldı.

KÜTÜPHANEDEKİ KİTAPLAR EL SÜRMEMİŞLER
Çalınamayan eşyaların büyük bölümünün de parçalandığı evde, yalnızca kütüphanedeki kitaplar ile iki avizeye dokunulmadığı görüldü. Vefat eden Gülistan Güldal’ın anne ve babasına ait fotoğrafın çerçevesi dahi hırsızlar tarafından çalındı.
Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Güldal, avukatı aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığına ’da hayati endişesine dair başvuruda bulunacağını bildirdi.





