Çevreci Güldane Şahin, caretta carettaların yuvalama ve büyüme dönemine girildiğini belirterek sahillerin korunması gerektiğini söyledi.
Şahin, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında deniz kaplumbağalarının sahillerde yuvalama yaptığını hatırlatarak, hem vatandaşların hem de sahili kullanan işletmelerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Şahin, sabah erken saatlerde sahilde görülen traktör izi benzeri izlerin deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığını gösterebileceğini belirterek, bu alanların korunması gerektiğini ifade etti.
Yumurtlama anında flaşlı fotoğraf çekilmemesi çağrısında bulunan Şahin, kaplumbağaların ürkütülmemesi gerektiğini söyledi.

Sahillerdeki çevre kirliliğine de dikkat çeken Güldane Şahin, özellikle deniz içi ve dalga hattında çok sayıda plastik atık bulunduğunu dile getirdi.
Şahin, “Ekmeğini turizmden kazananlara, otel sahiplerine, tur teknelerine sesleniyorum. Denizimiz mavi, ormanlarımız yeşil kalsın, güzel bir Alanyamız olsun, turistler bu güzelliğe gelsin.

Lütfen duyarsız olmayın. Denizin içi ve dalga sahilleri plastik çöplerle dolu. Lütfen ekmek yemeye devam etmek istiyorsak doğaya, çevreye duyarlı olalım.

Hep birlikte doğamızı koruyalım. Doğamız hayat sigortamız, doğa biterse biz zaten biteriz” dedi. Caretta carettaların yaşam alanlarının korunmasının sadece bir çevre meselesi değil, aynı zamanda Alanya’nın doğal zenginliklerinin ve turizm geleceğinin korunması anlamına geldiğini belirten Şahin, sahillerde duyarlılığın artırılması için yetkililerle birlikte toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.





