Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan Alanya’nın Seki Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısı vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

Mahalle sakinleri, gün içerisinde suyun yalnızca kısa süreli aktığını, uzun saatler boyunca ise musluklardan su gelmediğini belirterek kalıcı çözüm beklediklerini ifade etti.

Vatandaşlar, yaşanan sorunu ilgili birimlere ilettiklerini ancak sıkıntının devam ettiğini belirterek, “Son dönemde bölgemize yoğun yağışlar düştü.


Su kaynaklarında ya da depoda ciddi bir sorun olmadığı söyleniyor ancak evlerimize yeterli su ulaşmıyor. 17 Mayıs’tan bu yana devam eden bu sıkıntının bir an önce tespit edilip kalıcı şekilde çözülmesini istiyoruz” dedi.


Mahalle halkı, özellikle yaz aylarında suya erişimin temel ihtiyaç olduğunu vurgulayarak ASAT yetkililerinden bölgede inceleme yapılmasını ve sorunun kısa sürede giderilmesini talep etti. -Alkın BİRİCİK

Muhabir: Alkın BİRİCİK