Alanya’nın merkezinde bulunan Hacet Meydanı, duyarsız kişilerin bıraktığı çöpler nedeniyle kirli görüntülere sahne oldu. Meydandaki bankların üzerine içecek kutuları, plastik şişeler ve yiyecek ambalajları bırakılırken, ağaç saksılarının içi de çöplerle dolduruldu.

Kent merkezinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı meydanda, yerlere atılan kağıtlar, izmaritler ve ambalaj atıkları dikkat çekti. Çöp kutuları yerine bankların ve saksıların tercih edilmesi, çevreye verilen zararı bir kez daha gözler önüne serdi.

Özellikle gece saatlerinde ortaya çıkan manzara, kamusal alanları sorumsuzca kullanan kişilere tepki topladı. Vatandaşlar, meydanların herkesin ortak yaşam alanı olduğunu belirterek, çevreyi kirletenlere karşı daha duyarlı olunması ve denetimlerin artırılması gerektiğini ifade etti.





