Ümraniye’de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetine ilişkin davada ilk duruşma İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkarken, adliye önünde yapılan açıklamalar ve taraflar arasındaki gerilim dikkat çekti.

Anne Kundakçı’dan Sert Açıklamalar
Duruşma öncesinde konuşan anne Ülker Kundakçı, oğlunun ölümüne ilişkin sert ifadeler kullandı. Olayın “aşk üçgeni” nedeniyle yaşandığını öne süren Kundakçı, yaşananları bir “infaz” olarak nitelendirdi.
“Çocuğum aşk üçgeni yüzünden öldü. Ne alacak var ne verecek var. Bir kadın yüzünden çocuğu infaz etti gitti. Bu bir infaz.”
Anne Kundakçı, oğlunun silahlı saldırıya kapalı bir alanda, araç içerisinde uğradığını belirterek en ağır cezaların verilmesini istedi.

Baba Kundakçı: “En Ağır Ceza Verilsin”
Baba Cemil Kundakçı ise adliye önünde yaptığı açıklamada, yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu söyledi. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep eden baba Kundakçı, davanın emsal niteliği taşımasını istedi.
“Ne gerekiyorsa yapacağız. Tek isteğim ağır ceza alsınlar, hakları ağırlaştırılmış müebbet.”
Olay Nasıl Yaşandı?
19 Mart’ta Ümraniye Sıddık Sokak’ta meydana gelen olayda, rapçi Canbay & Wolker grubundan Vahap Canbay ile birlikte hareket eden Canbay ve arkadaşlarının bulunduğu araç hedef alındı.
İddialara göre, olay yerine gelen şüpheliler arasında çıkan tartışma silahlı saldırıya dönüştü. Açılan ateş sonucu ağır yaralanan Kubilay Kaan Kundakçı, hastanede hayatını kaybetti.

Sanıklar Hakim Karşısında
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında “kasten öldürme”, “azmettirme” ve “suçluyu kayırma” gibi suçlamalar yer aldı.
Duruşmada sanıkların savunmalarının alınması, müştekilerin dinlenmesi ve dosyadaki delillerin değerlendirilmesi bekleniyor.
Adliyede Gerginlik
Duruşma öncesinde taraflar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Rapçi Canbay’ın adliye önünde bulunması, Kundakçı ailesinin tepkisine neden oldu. Aile, bazı iddialara ilişkin sert çıkışlar yaparken, taraflar arasında tansiyon yükseldi.



