Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, 2019-2026 yılları arasında Konyaaltı ilçesinde toplam 2 milyar 728 milyon 086 bin 797 TL tutarında altyapı yatırımı gerçekleştirdi. İlçede hayata geçirilen projelerle içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve atıksu sistemleri güçlendirilirken, üstyapı çalışmalarıyla da yaşam konforu artırıldı. Yapılan yatırımlar, artan nüfus ve kentleşme hızına paralel olarak Konyaaltı’nın altyapısının modernize edilmesini sağladı.

İÇME SUYU ALTYAPISINDA BÜYÜK YATIRIM

ASAT tarafından yürütülen içme suyu çalışmaları kapsamında ilçede toplam 385 bin 311 metre hat imalatı gerçekleştirildi. Bu yatırımlar için 1 milyar 898 milyon 288 bin 469 TL kaynak kullanılarak kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini sağlandı.

Asat’tan (2)

KANALİZASYON SİSTEMİ YENİLENDİ

Kanalizasyon altyapısı kapsamında 11 bin 520 metre uzunluğunda hat imalatı yapıldı. Bu çalışmalar için 52 milyon 358 bin 817 TL yatırım gerçekleştirildi. Böylece çevre sağlığı açısından kritik altyapı eksiklikleri giderildi.

YAĞMUR SUYU HATLARI GÜÇLENDİRİLDİ

Yağmur suyu taşkınlarının önlenmesi amacıyla 11 bin 232 metre hat imalatı tamamlandı. Bu kapsamda 103 milyon 537 bin 79 TL’lik yatırım yapılarak özellikle yoğun yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflendi.

Asat’tan (1)

ATIKSU YATIRIMLARIYLA ÇEVRE KORUMASI

Atıksu altyapısına yönelik çalışmalar kapsamında 142 milyon 460 bin 965 TL yatırım gerçekleştirildi. Bu projelerle çevre koruma güçlendirilirken atıksu yönetimi daha sürdürülebilir hale getirildi.

ÜSTYAPI VE ASFALT ÇALIŞMALARI

Altyapı çalışmalarının ardından gerçekleştirilen üstyapı yatırımları kapsamında 363 milyon 597 bin 441 TL tutarında asfalt çalışması yapıldı. Bu sayede ilçedeki yollar daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Asat’tan (3)

KONYAALTI’NDA KAPSAMLI DÖNÜŞÜM

Farklı alanlarda gerçekleştirilen diğer yatırımlar için ise 167 milyon 844 bin 026 TL harcandı. Yapılan çalışmalarla Konyaaltı’nın altyapı standartları yükseltilirken, ilçeye uzun yıllar hizmet edecek modern bir sistem kazandırıldı.

Kaynak: İHA