Antalya’nın falezler bölgesinde deniz yüzeyinde görülen bulanıklık ve renk değişiminin nedeni belli oldu. Yapılan incelemelerde görüntülerin kanalizasyon kaynaklı olmadığı, bölgedeki altyapı çalışmaları sırasında zarar gören ana içme suyu hattından kaynaklandığı belirlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT ekiplerinin bölgede yaptığı kontroller sonucunda, denize herhangi bir atık su veya kanalizasyon deşarjı gerçekleşmediği tespit edildi.
BULANIKLIĞIN KAYNAĞI İÇME SUYU HATTI
Falezlerdeki görüntülerin ardından ekipler bölgede inceleme başlattı. Yapılan kontrollerde, altyapı çalışmaları sırasında 450 milimetre çapındaki ana içme suyu hattında arıza meydana geldiği belirlendi.
Arızanın ardından hattan çıkan suyun, yol üzerindeki toprak ve ince malzemeyi beraberinde taşıdığı tespit edildi. Toprakla karışan suyun yağmur suyu kanalları aracılığıyla denize ulaşması sonucunda yüzeyde geçici bulanıklık ve renk değişimi oluştu.
KANALİZASYON SIZINTISI TESPİT EDİLMEDİ
Denizdeki görüntüler çevre kirliliği ihtimalini gündeme getirirken, ekipler özellikle bölgedeki atık su sistemlerini kontrol etti.
Yapılan incelemelerde atık su terfi istasyonlarının normal şekilde çalıştığı belirlendi. Kontroller sonucunda denize kanalizasyon veya atık su bırakıldığına yönelik herhangi bir bulguya rastlanmadı.
Böylece falezlerdeki renk değişiminin kanalizasyon kaynaklı olmadığı, içme suyu hattındaki arıza nedeniyle taşınan toprak ve ince malzemeden meydana geldiği ortaya çıktı.
ARIZAYA EKİPLER MÜDAHALE ETTİ
450 milimetrelik ana içme suyu hattındaki arızanın giderilmesi için ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi. Bölgede altyapı ve deniz suyu açısından kontrollerin de sürdüğü belirtildi.
Yetkililerin yaptığı incelemeler sonucunda, falezlerde kısa süreliğine görülen bulanıklığın çevresel bir atık su deşarjından kaynaklanmadığı belirlendi. -Haber Merkezi





